a Smederijkopie
Klaas Kloosterhuis begon zijn smederij in 1997 in Arnhem, waar hij een opleiding heeft gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Sinds 2000 woont en werkt hij in het Noord-Groningse dorp Bierum. Hij heeft zich gespecialiseerd in het maken van historische voorwerpen voor living history-groepen en musea. Zijn belangstelling gaat hierbij vooral uit naar de late vijftiende eeuw. Aanvankelijk maakte Klaas vooral wapens en harnassen, maar inmiddels is zijn oeuvre uitgebreid met allerhande gebruiksvoorwerpen. Alles wordt naar voorbeeld van originelen of originele afbeeldingen gemaakt.

Naast zijn werk in het eigen atelier verzorgt Klaas ook demonstraties met zijn vijftiende-eeuwse smederij. Ook hiervoor geldt dat alle details een zo goed mogelijke weergave zijn van het historische origineel.

Let op: de foto’s op deze site geven slechts een indicatie van de mogelijkheden. De site dient niet als catalogus, en er is dus ook geen voorraad. Iedere opdracht heeft een uniek stuk tot gevolg. Wilt u iets bestellen, stuurt u dan zo veel mogelijk informatie op om uw wensen te illustreren. Mocht u moeite hebben zelf details te verzamelen, dan kunt u terecht op de smederij, waar zeer uitgebreide documentatie voorhanden is. Samen met Klaas Kloosterhuis kunt u dan uw specifieke wensen ter plekke uitdiepen.
>